Teamcoaching

Als teamcoach is het de uitdaging om systemisch te werken. Niet om te oordelen of om in te gaan op individuen en verhalen. Bij team coachen gaat het om het achterhalen van patronen en het team en het observeren van gedrag onderling. Alles mag er zijn. De mensen die stil zijn beïnvloeden de mensen die veel praten en omgekeerd. Het zwarte schaap beïnvloedt de pester, het slachtoffer beïnvloedt de zorgers. En vice versa.

Iedereen triggert elkaar, de hele tijd. Het gaat niet om oorzaak en gevolg maar om circulaire groepsprocessen. Processen die enkel doorbroken kunnen worden als we ons ervan bewust zijn en allemaal iets veranderen in ons gedrag. Pas dán kunnen we veranderen en verbeteren.

Organisaties veranderen, waarbij de verantwoordelijkheid steeds lager in de organisatie komt te liggen. Ook komen er meer (tijdelijke) samenwerkingsverbanden. Er worden steeds meer eisen gesteld aan het zelfsturend vermogen van werknemers. Maar ook de professionele rol van leidinggevenden verandert. Zij moeten hun medewerkers anders aansturen.

Zelfbewustzijn, zelfreflectie en zelfsturing

Om goed te kunnen blijven functioneren binnen deze veranderende organisaties, is het belangrijk dat medewerkers zich ontwikkelen op het vlak van persoonlijk leiderschap, authenticiteit, zelfsturing en zelfverantwoordelijkheid. En hiervoor is zelfbewustzijn, zelfreflectie en zelfsturing nodig. Als coach begeleid ik  medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Outplacement begeleiden

Een reorganisatie of ontslag is vaak behoorlijk ingrijpend voor de betrokkenen. Wilt je jouw medewerkers hierbij begeleiding bieden? De coachgesprekken bij een outplacementtraject zijn gericht op onder meer loopbaanadvies, keuzes maken en zelfkennis. Maar ook meer praktische zaken kunnen aan de orde komen: vacatures vinden, een cv opstellen, jezelf presenteren en internetmarketing.

Een coachtraject binnen een organisatie is altijd op maat. Ik kom graag langs om kennis te maken en te vertellen wat ik voor jullie kan betekenen. Neem contact met mij op!