Over Noortje

Ik ben ouderenpsycholoog, docent en coach. Na mijn studie psychologie begon ik mijn loopbaan in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Daar behandelde ik mensen met uiteenlopende problematiek als stemmingsstoornissen, cognitieve problematiek, persoonlijkheidsproblematiek en somatoforme stoornissen. Bij mijn werk in de preventieve sector bij de GGD zag ik hoe belangrijk gezondheid is. Waarbij gezondheid niet valt of staat met de afwezigheid van ziekte, maar juist het totale plaatje van goed in je vel zitten. Elke dag een goed gevoel hebben, erbij horen, samen leuke dingen doen, betrokken zijn bij je omgeving, een zinvol leven hebben, jezelf accepteren, fit en vrolijk zijn.

Ik maakte de overstap naar somatiek en psychogeriatrie in het verpleeghuis. Daar groeide mijn liefde voor dementiezorg. Later ben ik gaan werken als HBO docent op de sociale academie en volgde ik een Life- en Loopbaancoach opleiding. Deze combinatie, van ouderenzorg, onderwijs en coaching, vertaal ik nu in mijn bedrijf De Dementie Coach. Ik draag bij aan een dementievriendelijke maatschappij door te vertellen hoe de hersenen werken, wat er gebeurt bij dementie, wat de invloed is van de omgeving op hoe de persoon met dementie zich voelt, en hoe jij hierop kunt reageren. Daarnaast coach ik mensen die werken in de zorgsector. Ook werk ik in de praktijksituatie door mee te kijken en te adviseren hoe je beter kunt reageren op de persoon met dementie, waardoor iederéén gelukkiger wordt!

Noortje Jacobs De Dementie Coach

Mijn aanpak is concreet, creatief en doortastend. Met humor en ‘menselijkheid’ draag ik bij aan een optimale groei en verandering. Ik wil mijn kennis en passie graag inzetten om anderen te helpen om (nog) beter om te gaan met dementie.

 

 

Hartelijke groet,
Noortje Jacobs