Coaching voor masterspsychologen

Werk je als masterpsycholoog in de ouderenzorg? En heb je behoefte aan ondersteuning?

Ik help startende psychologen aan een krachtige en succesvolle start van hun carrière. Als starter zijn je grootste vijanden het ‘niet weten’ of ‘niet durven’. Het gevolg is voor veel mensen dat er (te) weinig gebeurd, waardoor je werkzaamheden niet of héél erg langzaam van de grond komt. Met onvrede over de start van je loopbaan als gevolg. Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen uit te zoeken!

Door middel van concrete opdrachten en verdiepende gesprekken geef ik je de focus, structuur en duidelijkheid die je nodig hebt om de juiste stappen te zetten en succesvol als psycholoog te starten. Daarbij ben ik de stok achter de deur om er voor te zorgen dat je die stappen ook daadwerkelijk zet, hoe spannend ze ook zijn!

Je kunt bij mij terecht voor vragen over:

 • Leren werken als psycholoog
 • Loopbaankeuzes; dit is het niet meer (op deze manier), maar wat/hoe dan wel?
 • Overspannenheid, stress, minder energie
 • Levensbalansvragen
 • Effectiever worden in communicatie / verbinding / samenwerking / relatie met je collega’s en cliënten
 • Effectiever worden in prioriteiten / planning / time-management

Zo werk ik:

Hoe dichter iemand bij zichzelf is, hoe mooier hij of zij in mijn ogen wordt. En hoe meer alles wat er is (prettig of onprettig), er mag zijn, hoe voller we het leven kunnen leven. Tijdens coachingsgesprekken ga ik op zoek naar iemands kern, iemands authentieke zelf; hoe zou je doen of hoe zou je (willen) zijn als je je niet zou schamen en geen rekening zou houden met wat je denkt dat anderen van jou verwachten? Het vraagt moed om altijd jezelf te zijn, jezelf niet klein te houden maar je uit te spreken en te staan voor wat jij belangrijk vindt en voor wat jou dient. Het vraagt ook moed om te verwelkomen wat zich aandient, vooral als je net gestart bent met werken. Ik pas in de coaching aspecten toe van o.a. transactionele analyse, NLP, systemisch werk, mindfullness, en kernkwadranten, en combineer dit met eigen intuïtie vanuit ervaring en creativiteit. In coaching werk ik altijd aan een combinatie van inzicht en gedrag; snappen waarom je het tot nu toe altijd zo deed, en kijken hoe je het anders kan doen, wat dat oplevert, en dat ook écht gaan toepassen.

Zonder je te pushen, zal ik je helpen om te gaan voor de keuzes en die voor jou het meest vitaliserend zijn!

Tijdens een loopbaantraject gaan we kijken wat jouw competenties, talenten en drijfveren zijn. Om richting te kunnen geven aan je eigen loopbaan heb je inzicht nodig in wie jij bent, wat je leuk vindt en wat jij belangrijk vindt in werk. Je wordt je (nog) meer bewust waar je goed in bent en waar je plezier aan beleeft. Verschillende testen en opdrachten die je gaat maken, geven je meer inzicht in welke factoren belangrijk zijn voor jou in je carrière.

Een aantal voorbeelden:

 • Ik ben net klaar met mijn studie en heb geen idee welke kant ik op wil.
 • Ik haal geen voldoening en energie uit mijn werk en wil iets anders maar weet niet wat.
 • Ik wil een carrière switch maken maar weet niet waar ik moet beginnen.
 • Ik ben nieuwsgierig naar wat ik allemaal nog meer in huis heb.
 • Hoe kan ik beter omgaan met stress?
 • Hoe kan ik beter mijn grenzen aan leren geven?
 • Hoe kan ik de balans tussen werk en privé beter maken?